Pogled sa vrha

 Home / O Zindi / Kolumne / Pogled sa vrha

Jelena Zindović i pogled sa vrha.

jelena

Autor Andjelko Belic   

Friday, 23 October 2009

Ženski rukometni klub Železničar GasTeh odlično je startovao u novom prvenstvu u Prvoj ligi Srbije. Četiri utakmice, isto toliko pobeda. Bolji start od takmičenja među prvoligašicama ovaj klub nije imao.

"Prošlo je četiri kola, od toga smo imali dve teške utakmice, poslednju u Gornjem Milanovcu", započela je naš razgovor Jelena Zindović prvi stručnjak inđijskog kluba, a zatim nastavila, " Zadovoljna sam, a ono što su devojke izdražale sada za vikend je ravno velikom podvigu. Bio je veliki pritisak i od navijača, naravno i od važnosti utakmice, jer je Milanovac imao već dve izgubljene utakmice. Devojke su svoj karakter pokazale. U jednom momentu u 20.minutu na semaforu je bilo 13: 13. Posle toga smo mi imale sve vreme vođstvo čak i od sedam, osam golova razlike, tako da je ekipa stvarno pokazala karakter i čestitam im još jednom".

Gornji Milanovac u kratkoj istoriji takmičenja Železničara u Prvoj ligi je bio veoma neugodan rival, gde obično devojke iz Inđije su ostajale bez bodova. Šta je to prelomilo da se ova utaakmica dobije?

"Mislim da su devojke bile izuzetno disciplinovane. Devojke su veoma ozbiljno shvatile tu utakmicu, pogotovo devojke koje su već dugo ovde znale su koliko je ta utakmica ozbiljna i koliko je Metalac nezgodan na svom terenu. Tamo su veliki pritisci, uglavnom od njihovog trenera, ali i od same publike.Mislim da je presudila jedna ozbiljnost devojaka, za taj meč smo se pripremali sedam dana i naravno presudio je naš kvalitet. Ja mislim da smo jedna od boljih ekipa u ovoj ligi i to je na kraju presudilo".

Što se tiče sremaca ili sremica, u ovom trenutku dve ekipe na vrhu prvoligaškog karavana. Možda i malo neočekivano, tu je i MaksSport, sa kojim tek treba da igrate?

"Ekipa MaksSporta je mlad sastav koji je dugo na okupu, moram da priznam i sa istim trenerom što je sigurno jedna vrlo važna činjenica. U današnjem rukometu najveće pojačaanje je kada ostanete u istom sastavu. Mi to nemamo. To je nama najveći minus u ovom trenutku. Jedna mlada ekipa, sastavljena od dosta juniorskih i kadetskih reprezentativki, koja je ozbiljan protivnik, moram da priznam. Neki njihovi rezultati su iznenađujući, za mene posebno utakmica u prvom kolu (Metalac AD - MaksSport 20: 23), ostali rezultati nisu iznenađenje za mene. To je ekipa koja dosta trči, ekipa koja je dosta disciplinovana i ekipaa koja uvek greške protivnica kažnjava. Za mene što se tiče samog vrha one nisu iznenađenje jer dobro rade i imaju dosta dobar sastav i ja mislim da tako uvek dobar rezultat treba da se poklopi. Za mene iznenađenje je ekipa Gornjeg Milanovca koja ima već dva poraza i pored toga konkuriše za sam vrh tabele. Pored njih i ekipa Nopala koja je imala neke unutrašnje probleme i oni su napravili već dva poraza i od toga jedan od Milanovca kući i koliko je nama dobro što smo tamo pobedili, njima je loše što su poraženi kod kuće. Mislim da su to veća iznenađenja nego sam MaksSport".

Pred početak prvenstva očekivalo se da će subotički Spartak biti jedan od konkurenata za visok plasman, čak i glavni konkurent za prvo mesto. No u toj ekipi, ali i u nekoliko centara u Vojvodini su se dešavale neke čudne stvari. Gotovo da su se neki klubovi ugasili. Kakve su vaše informacije pošto u subotu i nećete igrati meč sa subotičankama?

"Pa na žalost, moram da priznam pošto sam ja prvo rukometni radnik pa tek onda trener Železničara. Nažalost ta ekipa je ugašena, ne samo ekipa već se ceo klub ugasio i to je velik minus za srpski rukomet. To je sigurno. Tamo se uvek igrao dobar rukomet, kvalitetan i pravilo se dosta kvalitetnih igračica. Ja sam sama bila igrač u tom Spartaku i igrački mi je žao što taj klub više nije na rukometnoj mapi. Ono što mi znamo je da je glavni sponzor bolestan i da više nije mogao da finansira klub, a opština nije bila spremna da preuzme obaveze i oni su zbog toga odustali. Ono što je nama dodatni problem je da su uglavnom te igračice otišle u Nopal. Sada su još jače, tako da je Vojvodina pomogla Vojvodini. Sigurno je da oni više nepostoje i sigurno je da mi nećemo igrati sledeće kolo".

Kako će te Vi sada iskoristiti ovu dvonedeljnu pauzu, poštu sledeću utakmicu igrate upravo sa Nopalom u Bačkoj Palanci?

"Koliko je loše što smo mi načinili ovu pauzu jer smo ušle u formu, a sada imamo pauzu, a toliko je dobro jer ćemo radno iskoristiti ovu pauzu. Mi imamo ove nedelje trenažni deo gde malo više treniramo, a upravo iza nas se zagreva jedna muška ekipa gde ćemo sa njima da odigramo trenig utakmicu i u utorak ćemo najverovatinije u Beogradu odigrati jednu trening utakmicu. To radimo da bi zadržali devojkama takmičarski intezitet. Treniramo dosta i od ponedeljka ćemo ući u takmičarsku nedelju gde se pripremamo za ekipu Nopala, a potom za MaksSport.Pred nama su dva izuzetno jaka rivala", ovim rečima završila je naš razgovor Jelena Zindović.

Nazad na ostale kolumne


Donacije

Osmeh, radost i bezbrižno odrastanjej dece i omladine iz siromašnih porodica moguće je osigurati.. Mi nismo nemi posmatrači i svesni smo ograničenja koja institucije imaju i zato stvaramo mogućnosti na angažovanju šire zajednice kako bi se osiguralo da humane osobe koje žele da podrže naše napore...


Donirajte